DR.dk skriver om behandling med stamceller


Cellaviva Danmark - marts 22, 2021

Behandlingsmuligheder

Dr.dk skriver om behandling med stamceller

Danmarks Radio har offentliggjort en artikel om dansk forskning i stamceller, som beskriver 4 lovende projekter, hvor stamceller bruges i sygdomsbehandling. Artiklen fortæller at Danmark er  helt fremme i forskningen med stamceller til behandling af Type-1 diabetes, Parkinsons, kroniske tarmsygdomme samt aldersrelateret blindhed.

Midt i en revolution

En professor ved Københavns Universitet fortæller blandt andet at opdagelsen af stamceller har betydet enormt meget – sundhedsvæsnet står midt i en revolution, hvor vi om får år kan behandle sygdomme, vi ikke havde en chance for før.

I artiklen kan vi også læse om en anden professor og forsker i stamceller ved Københavns Universitet, der vurderer at stamceller kan være med til at gøre livet bedre for mennesker med Type-1 diabetes i fremtiden. Han mener også at forskningen i stamceller har taget fart især i de seneste 10 år.

I artiklen nævnes forskellige kilder til stamceller: knoglemarv, fedtvæv, fostervand og embryoner. Der findes imidlertid endnu en stamcellekilde: Navlestrengen og moderkagen.

Hos Cellaviva tager vi os af opsamling og opbevaring af stamceller fra navlesnoren efter fødslen.

Netop navlesnoren og moderkagen er rig på stamceller, som er umodne og derfor lettere at få til at udvikle sig i den retning man ønsker i behandling. De kan opsamles uden smerte eller risiko og de har ikke været udsat for miljøpåvirkninger som, hvis de høstes ved en knoglemarvsdonering.

Resultaterne et år efter behandlingen er yderst lovende

Cellavivas moderselskab NextCell Pharma har udviklet en lægemiddelkandidat som er testet på mennesker med Type-1 diabetes og resultaterne et år efter behandlingen er yderst lovende. Nu udrulles studiet til at omfatte flere forsøgspersoner med Type-1 diabetes og hvis de gode resultater viser sig at være gennemgående, forventer NextCell Pharmas direktør Mathias Svahn at præparatet kan blive frigivet til behandling i løbet af et par år.

Læs hele artiklen her