Cellaviva i Danmark


Cellavivas høje kvalitetskrav og den korte vej til faglig sparring og rådgivning omkring forsking og resultater har været afgørende.

Stamceller fra navlestrengen i Danmark

Opsamling af stamceller fra navlestrengen har været kendt i Danmark siden CopyGene introducerede det i starten af nullerne. Efterfølgende blev CopyGene solgt til StemCare som blev solgt til Vita34 som i 2018 lukkede deres danske afdeling.

Gennem årene har stamcelleopsamling været relativt ukendt for mange kommende forældre og netop derfor har jordemødrene Henriette og Mianne gjort information om stamceller til deres mission.

Henriette startede som opsamler og vagthavende i Stemcare som dengang var det eneste private tilbud om opsamling af stamceller fra navlestrengen. Mianne kom til næsten samtidig med at StemCare blev solgt til den tyske stamcellebank Vita34 med hovedsæde i Leipzig.

80212588_2901078066592167_2289609853900947456_n

Sammen varetog Henriette og Mianne den daglige kontakt med kommende forældre som ønskede stamcelleopsamling ved fødslen ligesom de varetog opsamlinger ved fødslerne både på hospitalerne og ved hjemmefødsler.

Også jordemødrene Susanne Krogh og Susanne Garm var med som opsamlere dengang.

Cellaviva kom ind på det danske marked

Vita34 lukkede

Da Vita34 valgte at lukke den danske afdeling indgik Henriette og Mianne samarbejde med Cellaviva for at sikre at nyfødte over hele Danmark kunne få opsamlet stamceller fra navlestrengen.

Hverken Henriette, Mianne eller Cellavivas grundlægger og CEO Mathias Svahn var i tvivl om at dette samarbejde ville blive funderet på ærlighed, autencitet, nærvær og
professionalisme.

 

Cellaviva’s høje kvalitetskrav

Cellavivas høje kvalitetskrav og den korte vej til faglig sparring og rådgivning omkring forsking og resultater har været afgørende for at Henriette og Mianne med stolthed er Cellavivas ansvarshavende jordemødre i den danske afdeling.

Susanne Garm og Susanne Krogh havde også lyst til at fortsætte med at fortælle om stamceller og varetage opsamlingerne ved fødslerne på fødestederne i Jylland og på Fyn og de blev derfor en del af Cellavivas jordemoderteam helt fra begyndelsen.

Siden Cellaviva kom til Danmark i 2018 har interessen blandt kommende forældre været stigende og flere jordemødre er kommet til.